A kiskutyát a szántóföldön dolgozó munkások vették észre, innen a neve is. (HANCSIK: rét, kaszáló, szántó → mezsgyéjén emelt néhány kapányi földrakás, egymásra rakott hant, zsombék, amellyel a tulajdon határát jelzik - hancsikolnak).
Hancsik megtalálásakor nem sok mindent tudott a kutya-ember kapcsolatokról. Nem volt félős, sem agresszív, de nem érezte szükségességét, hogy emberekkel barátkozzon. A kötelék viszont nagyon gyorsan kialakult, és már sejti, hogy miről is kellene, hogy szóljon. Kedves bújós kiskutya lett pár nap alatt. Pórázon ügyesen sétál, szoba tiszta.
A többi kutyával, cicákkal nagyon jó a viszonya, de a tolakodást nem szereti.
Sajnos a kiskutyának azon túl, hogy egy kedves gondoskodó családot kell találni, még a térdficamát is kezelni-műteni kellett .

 

 

A műtét jól sikerült, Hancsik a gyógyulás útjára lépett. A röntgenfelvételből kiderült, hogy egy légpuska lövedék bújik a gerince mellett. Ez sokat elmond arról, hogy honnan is jött ez a csöpp kiskutya.

 

 

Ivartalanítva, oltva, chipezve van. Olyan gazdit keresünk neki, akinek a meleg ágyikójában, és szívében van még hely egy csöpp, három kilós kiskutyának.

 

 

Hancsik galériája:

http://allatmentok-oroshaza.hu/galeria/5647476773277638273